Boek nu je vakantie

Bezienswaardigheden 

Ontdek de omgeving

Is uw vakantie op Camping Konijnenberg niet compleet zonder een bezoekje hier en daar een culturele en indrukwekkende bezienswaardigheden? Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

het verscholen dorp.jpg

Het Verscholen dorp

Ga terug naar de 2de wereldoorlog

Op ongeveer 30 minuten rijden komt u uit bij Het Verscholen dorp. Bezoek de overblijfselen van dit dorp om terug te gaan in de tijd. Ga terug tot en met de 2e wereldoorlog. Hier verstopten 80 mensen zich voor de Duitse militairen.

Vandaag de dag is deze plek een plek om terug te denken aan de tijd van toen en dit stukje historie niet te vergeten.

Bezoek Het Verscholen dorp

Hanzesteden: Harderwijk, Elburg en Hattem

Vrolijkere bezienswaardigheden vindt u vooral in de drie Hanzesteden

Harderwijk

Een prachtige, historische Hanzestad!

Harderwijk. Een prachtige, historische Hanzestad. Met de Veluwe in de voortuin en water in de achtertuin. Een knusse stad die bruist van gezelligheid en waar je culinair, optimaal kunt genieten. Maak een mooie herfstwandeling en geniet van de warme tinten van de natuur. Ga lekker uit eten of bezoek een evenement of expositie. Meer je boot af aan de gloednieuwe boulevard en wandel zo de historische binnenstad in. Ga een dag shoppen en geniet van een vers getapt bokbiertje in de herfstzon op een gezellig terras. Niets moet, veel mag!

Met je voeten in het zand genieten van de zonsondergang? Ook dat kan in Harderwijk.  

Elburg

De Vischpoort is de karakteristieke voordeur van Elburg!

De Vischpoort is de karakteristieke voordeur van Elburg. Deze vijftiende-eeuwse poort geeft je toegang tot het kaarsrechte stratenplan van dit bijzondere vestingstadje. Van bovenaf gezien is Elburg bijna perfect vierkant. Kijk tijdens je wandeling door de markante straten en pittoreske steegjes ook naar beneden, dan zie je een ander karakteristiek kenmerk van Elburg: keitjesstoepen. Stoepen gemaakt van talloze witte en zwarte keitjes.

Hoewel dit stadje maar klein is, heeft het vele bezienswaardigheden, zoals vestingwallen, kazematten en een eeuwenoud klooster. Ontdek hoe groots de kleine vestingstad is tijdens een van de stadswandelingen.

hattingh-4760125_1920.jpg

Hattem

Misschien wel de meest charmante stad van de Hanzesteden

Tussen de noordrand van de Veluwe en de IJssel ligt het pittoreske Hattem. De Hanzestad is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstschilders. Niet zo verwonderlijk: de stad is niet alleen ‘fotogeniek’, het ligt ook nog eens in een fraaie omgeving met bos en water op steenworp afstand.